Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Eylül 07, 2010, 10:58:41 ÖS
39890 İleti 2868 Konu Gönderen: 4110 Üye
Son üye: ayşee

Google Reklâmları
Edeb Yâ Hû Tasavvuf Edebiyatı Forum Öykü Türkiyat Roman Özeti Sözlük Biyografi Şiir Makale  |  Edeb Yâ Hû Kültür Sanat ve Edebiyat Bölümü  |  Eğitim Sorunları ve Tartışmaları  |  Sürünüyoruz: Fen Edebiyat Mezunları « önceki sonraki »
Sayfa: 1 2 [3]
Gönderen Konu: Sürünüyoruz: Fen Edebiyat Mezunları  (Okunma Sayısı 5175 defa)
süveyda-ül kalp
Ehl-i Edebiyat
İleti Sayısı: 252

« Yanıtla #30 : Ekim 11, 2007, 11:13:29 ÖS »

Ben de Fen Edebiyat Fakültesi  öğrencisiyim ama durumumdan şikayetçi değilim.Bence olayların güzel yanlarını görmeye çalışmalıyız.Belki bu söylediğim size Polyanacılık oynamak gibi gelebilir ama hayatta mutlu olmak istiyorsak elimizde olanların kıymetini bilmeliyiz.Düşünün bir kere ÖSS sınavına giren binlerce öğrenciden çok az kısmı üniversiteye girmektedir.Bu cüz'i kısımda olup da üniversitede okumak- ki bu Fen Edebiyat Fakültesi de olsa güzel bir şey.Sonuçta bir çok kişinin tercihlerini kendi isteği doğrultusunda yaptığını düşünüyorum.Bu yüzden çok da şikayet edilmesini doğru bulmuyorum.Zaten Fen Edebiyat Fakültelerinin durumu belli biz burayı seçerken bunları göze alarak geldik.Durumundan şikayetçi olanda burayı tercih etmeseydi.

Vefâ her kimseden kim istedim andan cefâ gördüm
Kim kim bî-vefâ dünyada gördüm,bî-vefâ  gördüm
Reklâm Alanı
Reklâm Alanı

Erkan Hirik
Pîr - Yönetici
Pîr-i Sânî
İleti Sayısı: 2219

« Yanıtla #31 : Ekim 14, 2007, 11:51:54 ÖS »

Fen-edebiyat olayı sadece genel durumun bir özeti , diğer fakülte mezunlarının da fen-edebiyat mezunlarından farklı yok bazı bölümler hariç.Sonuçta ortada "işsizlik" denilen ciddi bir sorun olduğu kesin.

Şimdi ayın, şın ve kaf’ları çıkardılar elifbelerden de sensizliğin mektebinde bir sabra mıhladılar bizi elif’lerle he’lerden.

| www.erkanhirik.com.tr |
süveyda-ül kalp
Ehl-i Edebiyat
İleti Sayısı: 252

« Yanıtla #32 : Ekim 27, 2007, 04:13:08 ÖS »

Fen-edebiyat olayı sadece genel durumun bir özeti , diğer fakülte mezunlarının da fen-edebiyat mezunlarından farklı yok bazı bölümler hariç.Sonuçta ortada "işsizlik" denilen ciddi bir sorun olduğu kesin.
Söylediğinize katılıyorum.Ama bu işsizlik sorununu  fen- edebiyat mezunlarına hasmış gibi gösterilmesini doğru bulmuyorum.Sizinde söylediğiniz gibi bu durum birkaç bölüm hariç diğer bölümlerde de görülmektedir.Haliyle bu sorun çözülmeden ülkemizde üniversite mezunu; tezgahtar,şoför,simitçi,manav,ev hanımı.... görmeye devam edeceğiz maalesef.

Vefâ her kimseden kim istedim andan cefâ gördüm
Kim kim bî-vefâ dünyada gördüm,bî-vefâ  gördüm
Erkan Hirik
Pîr - Yönetici
Pîr-i Sânî
İleti Sayısı: 2219

« Yanıtla #33 : Ekim 30, 2007, 01:15:54 ÖÖ »

Hepimiz diplomalı hıyarcıyız Gülümseme

Şimdi ayın, şın ve kaf’ları çıkardılar elifbelerden de sensizliğin mektebinde bir sabra mıhladılar bizi elif’lerle he’lerden.

| www.erkanhirik.com.tr |
Kaan Fakılı
Pîr - Yönetici
Pîr-i Sânî
İleti Sayısı: 1449

« Yanıtla #34 : Ekim 30, 2007, 01:53:28 ÖÖ »

Bazen de risk almak ve çok çalışmak gerekiyor.

MuRaT Ş.
Pîr-i Sânî
İleti Sayısı: 1411

« Yanıtla #35 : Aralık 27, 2007, 12:45:14 ÖS »

Aslında temel sorun Üniversitelerin iş kapısına dönüşmesi, kişisel gelişime gerekli çabanın gösterilmemesi ise ayrı bir mesele, birde ekonomik koşullar ve istihdam sıkıntılarını eklersek durum bu hale eliyor.

Kendini ateşe atma, atacaksanda önce İbrahim ol !
zeynep_bahar
Kalfa
İleti Sayısı: 69

« Yanıtla #36 : Ocak 08, 2008, 04:27:37 ÖS »

tıp fakültesi mezunu olmak bile 4 ay tayin beklemeye engel olamıyor arkadaşlar...
üzülmeyiniz lütfen yalnız değilsiniz...
ŞENOLDURDU
Ahalî
*
İleti Sayısı: 1

« Yanıtla #37 : Nisan 02, 2009, 12:48:41 ÖS »

Bence Fen-Edebiyat Fakülteleri kapatılmalıdır.
Uzlet
Ahalî
*
İleti Sayısı: 9

« Yanıtla #38 : Ocak 16, 2010, 10:45:27 ÖS »

Merhabalar,
Konu 2005 te açılmış , aradan 5 yıl geçmiş ama görüyorum ki değişen bir şey olmamış maalesef..
Günümüzde de fen edebiyat fakultesi öğrencileri ve mezunları için yapılan (güya) düzenleme ve yenilikler, hala ne kadar doğru bir başlık dedirttiriyor insana..Umut etmek lazım mı hala bilemiyorum..Hayırlısı diyelim herkes hakkında..selâm ile..
simendifer
Ahalî
*
İleti Sayısı: 17

« Yanıtla #39 : Mayıs 14, 2010, 11:08:39 ÖS »

değerli arkadaşlar ben 5 yıl önce bu konuya bir sürü yorum yazmıştım değişen hiçbir şey yok bunu bugün siteyen göz atarken fark ettim ihtiyarlıyo muyuz ne?Ney?

EGERÇİ KÖHNE METAIZ REVACIMIZ YOKTUR
REVACA DA O KADAR İHTİYACIMIZ YOKTUR
Sayfa: 1 2 [3]
Edeb Yâ Hû Tasavvuf Edebiyatı Forum Öykü Türkiyat Roman Özeti Sözlük Biyografi Şiir Makale  |  Edeb Yâ Hû Kültür Sanat ve Edebiyat Bölümü  |  Eğitim Sorunları ve Tartışmaları  |  Sürünüyoruz: Fen Edebiyat Mezunları « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer:  

Google Reklâmları